Premijera “Mačak u čizmama” za kraj sezone u “Radoviću”

Za kraj sezone Malo pozorište "Duško Radović" najavilo je još jednu premijeru - lutkarsku predstavu "Mačak u čizmama", u režiji gosta iz Bugarske Stefana Rjatkova.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 14.06.2015.

19:45

Default images
Foto: Thinkstock / ilustracija

Premijera je 17. juna, a repriznim izvođenjem te predstave 21. juna u 12 sati biće završena sezona.

Tim povodom ulaznice za reprizu, kao i za današnju predstavu "Pinokio", takođe u podne, jeftinije su 50 posto.

U "Radoviću" ističu da je sezonu na izmaku obeležio povratak u renoviranu matičnu zgradu na Tašmajdanu. Projekat rekonstrukcije obuhvatio je sve segmente enterijera i eksterijera, pa je pored sale obnovljena svetlosna, tonska i scenska tehnika, što je omogućilo bolji kvalitet izvođenja, kao i nova kreativna rešenja.

Ovo pozorište je u oktobru 2014. proslavilo 65. "rođendan". Od tada su premijerno izvedene četiri produkcije: "Tri praseta", "Pop Chira i pop Spira", "Kameni cvet", "Crvenkapa (iz predgrađa)".

Ansambl je učestvovao sa starijom predstavom "Dečak koji kaže da, dečak koji kaže ne" na festivalu Van okvira u Reksu, a sa "Tri praseta" na 45. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Subotici, gde je glumica Ljiljana Peroš dobila nagradu "Janko Vrbnjak" za najbolju lutkarsku animaciju.

Pored toga, realizovani su prateći sadržaji u saradnji sa različitim ustanovama: Smotra kulturno-zabavnih aktivnosti dece i omladine sa smetnjama u razvoju, Dečiji baletski festival, Scensko čitanje dramskih tekstova za mlade frankofonih pisaca, Igrano-lutkarski program, radionica kreativne gline, edukativni video materijal "Deco, upoznajte Mihajla Pupina" i "Noć u Malom pozorištu".

Predstave sa repertoara ponovo će se igrati od septembra.

Kako je najavljeno, prva premijera u novoj sezoni biće 23. oktobra - po knjizi "Plavi čuperak" Miroslava Antića u režiji Sandre Rodić-Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: