Večeras premijera "Romea i Julije" u Narodnom pozorištu

Gostujuća predstava "Romeo i Julija", rađena u koprodukciji Radionice integracije i Chendra Multimedije, u režiji Mikija Manojlovića, biće premijerno izvedena večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predstavu režira slavni glumac Predrag Miki Manojlović, koji je inicirao projekat, a koproducent je poznati pozorišni autor iz Prištine Jeton Neziraj.

Reprize predstave "Romeo i Julija" u Narodnom pozorištu zakazane su za 8. i 9. april, a planirano je da sredinom maja ova dvojezična predstava bude premijerno izvedena i u prištinskom Narodnom pozorištu.

Romea će igrati Alban Ukaj, a Juliju u alternaciji Milica Janevski i Jovana Gavrilović.

U glumačkom ansamblu su Mensur Safciu, Nikola Rakočević, Armend Ismajli, Nebojša Glogovac, Goran Jevtić, Armend Baloku, Faris Berisha, Uliks Fehmiju, Edona Reshitaj, Nataša Tapušković, Anita Mančić i Arta Selimi.

Dramaturg predstave je Olga Dimitrijević, scenograf Branko Hojnik, kostimograf Zora Mojsilović Popović, koreograf Sonja Vukićević, kompozitor Vladimir Pejković.

Poznatu Šekspirovu tragediju preveli su na srpski Živojin Simić i Sima Pandurović, a na albanski jezik Fan. S. Nolji i Alqi Kristi.

foto: flickr.com/belgraded.com

strana 1 od 7 idi na stranu