VICE sa otpuštenim glumcima u Zaječaru

"Svinja debela" iz pesme sa snimka ispod, odnosi se na predsednika Skupštine grada Zaječara Sašu Mirkovića, sada i kandidata za generalnog direktora RTS-a. Pesmu su direktno njemu i gradskoj vlasti posvetili Vladimir Milošević i Vujadin Milošević, već poznati širom zemlje kao "otpušteni glumci" zaječarskog pozorišta Zoran Radmilović.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

16:14

Default images

Ova pesma će se večeras od šest ponovo pevati na zaječarskom trgu, na još jednom u nizu mitingu opozicije koja traži raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Dan nakon izvođenja pesme na poslednjem mitingu opozicije u Zaječaru, 9. marta, otpušteni su iz pozorišta. Oni kažu da je otkaz upozorenje ostalima "koji bi da se bune poput vlasti", a vlast kaže da je u pitanju sistematizacija i da su Miloševići obični neradnici.

Priznaju mi da ne rade ništa od kad su dobili otkaz, pokušavaju da dođu sebi i uživaju u medijskoj pažnji.

Sreli smo se u praznom kafiću odmah pored pozorišta. Pljuštala je kiša i na ulicama nije bilo žive duše. Vujadin mi kaže da sam izabrala najgore vreme za kafu, jer je Zaječar u četiri popodne, radnim danom, mrtav. A ovaj kafić je jedan od onih koji okuplja neku ok ekipu i obično je pun. Sada nije bio, i uz kišu, deluje malo depresivno.

Depresije kod Vujadina i Vladimira stvarno nema. Kažem im da neću da slušam uvežbane izjave i da želim da mi najnormalnijim jezikom i najprostije moguće objasne šta se dešava u Zaječaru – kad su počeli, bilo je teško zaustaviti ih.

- Dešava se to da je u Zaječaru zavladao fašizam. U pozorištu nema redovnih plata već godinu dana, na primer - govore u glas.

Ostatak teksta pročitajte na Vice.com/rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: