Nada Šargin dobitnica nagrade "Petar Banićević"

Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Nada Šargin ovogodišnja je dobitnica Nagrade "Petar Banićević" koju dodeljuje Nacionalni teatar.

Izvor: Tanjug
Podeli

Šargin je nagradu dobila za ulogu Ivete Potje u predstavi "Majka Hrabrost i njena deca", po tekstu Bertolta Brehta i u režiji Ane Tomović, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Žiri u sastavu Željko Hubač (v.d. direktora Drame Narodnog pozorišta) i dramaturzi Molina Udovički Fotez i Slavko Milanović jednoglasnu odluku o laureatu doneo je na sednici održanoj 25. februara.

Nagrada "Petar Banićevi攓 dodeljuje se mladom glumcu do 40 godina starosti, koji se umetnički istakao u periodu od 1. novembra 2013. do 31. oktobra 2014. godine i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu.

Priznanje, koje se sastoji od originalanog umetničkog dela sa likom Petra Banićevića (rad Geroslava Zarića), ustanovljeno je 2011. godine, a dosadašnji laureati su Igor Đorđević, Nenad Stojmenović i Miloš Đorđević.

Nagrada će dobitnici biti uručena 26. marta na Velikoj sceni, posle izvođenja predstave "Majka Hrabrost i njena deca".

Pozorište

VICE sa otpuštenim glumcima u Zaječaru

"Svinja debela" iz pesme sa snimka ispod, odnosi se na predsednika Skupštine grada Zaječara Sašu Mirkovića, sada i kandidata za generalnog direktora RTS-a. Pesmu su direktno njemu i gradskoj vlasti posvetili Vladimir Milošević i Vujadin Milošević, već poznati širom zemlje kao "otpušteni glumci" zaječarskog pozorišta Zoran Radmilović.

Pozorište utorak 31.03. 16:14 Komentara: 12
strana 1 od 10 idi na stranu