"Duško Radović" konačno otvara vrata

Renovirana zgrada Malog pozorišta "Duško Radović" biće svečano otvorena danas u 18 sati, a predstave na staroj adresi u Tašmajdanskom parku počeće ponovo da se igraju od idućeg meseca.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.12.2014.

10:22

Default images

Projekat rekonstrukcije započet je 19. marta 2012. godine. Ansambl i drugi članovi kolektiva radili su u međuvremenu u nekadašnjem bioskopu "Jugoslavija", iz kojeg uskoro izlaze, a tamo ostaje Pozorište lutaka "Pinokio".

Renoviranje fasade i untrašnjosti objekta, kao i instaliranje nove scenske tehnike nije trajalo gotovo tri godine, nego se dugo čekalo na upotrebne dozvole nadležnih inspekcijskih organa.
Foto: Tanjug
Prostor je opremljen najsavremenijom tehnologijom, scenskom mehanikom i rasvetom. Pored glavne scene, adaptacijom ulaznog hola uređen je prostor koji može da se transformiše u malu scenu sa montažnim sedištima.

Ovo pozorište postoji 65 godina. U zgradu na Tašmajdanu uselilo se 1968. godine, a posle smrti Duška Radović (1984.) ponelo je njegovo ime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: