Vodimo vas na predstavu "Niko"

Pozorišna predstava „Niko“ u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, inspirisana tekstom „Nico – Sphinx of Ice“ Vernera Friča, premijerno će biti prikazana i pred beogradskom publikom, 3. decembra u 20 časova Mikser House-u.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2014.

11:47

Default images

Predstava je inspirisana likom i delom Kriste Pafgen Niko (1938 - 1988), ženom koja predstavlja simbol jednog vremena. Studirala je glumu na Li Strazberg akademiji u klasi sa Merilin Monro, bila je pevačica benda Velvet Underground, zatim jedna od super-zvezda Endija Vorhola, a pojavila se i u Felinijevom filmu „La Dolce vita“.

Bila je simbol nedodirljive i uzvišene lepote i inteligencije, ali je nosila kroz život lične traume još iz detinjstva , a onda i gubitke bliskih ljudi tokom života. Sada 35 godina nakon njene tragične, pomalo apsurdne smrti, ona iznova izaziva pažnju.

Osnovno pitanje predstave “Niko” jeste dostizanje slobode, njeno značenje i razumevanje. Da li je slobodan nešto što već nosimo u sebi, u umu ili u srcu ili je ostvarujemo kroz život? Kako se borimo za nju i da li su putevi koje biramo do slobode često pogrešni i opasni? Da li sloboda jeste sloboda tek onda kada uz nju stoji i odgovrnost ili ne? Šta je slobodna volja, šta je htenje, šta je želja, kreacija, odricanje, empatija?

Karte po ceni od 600 dinara dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa.

Portal B92 poklanja vam 4x2 karte za beogradsku premijeru predstave "Niko". Prijavite se na karte@b92.net, ostavite ime i prezime i broj kontakt telefona, a u subjektu poruke obavezno upišite NIKO.

Dobitnici će biti obavešteni putem mejla, a njihova imena (+1) biće na spisku gostiju Mikser House-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: