Raspisan konkurs za direktora JDP-a

Upravni odbor Jugoslovenskog dramskog pozorišta na sednici održanoj 11. jula doneo je odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora te institucije od nacionalnog značaja.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

15:55

Default images

U saopštenju JDP-a je navedeno da je konkurs otvoren od 15. jula do 15. avgusta, a objavljen je u listu "Danas" 15. jula i na sajtu JDP-a.

Na v.d. funkciji tog pozorišta nalazi se Tamara Vučkovic-Manojlović.

JDP je osnovano 1947. godine i jedno je od najvažnijih i najreprezentativnijih teatara u bivšoj Jugoslaviji i najveće je dramsko pozorište u regionu.

Od osnivanja ove kuće njeni su radni principi ostali nedirnuti: angažovani su najbolji glumci i najbolji reditelji na predstavama po klasičnim i savremenim delima, kako domaćih tako i stranih autora, stoji na sajtu JDP-a.

Akcenat je na novom čitanju poznatih drama i na inscenaciji smelih novih drama koje se bave aktuelnim temama - od Šekspira do Biljane Srbljanović.

JDP je član prestižne Evropske pozorišne unije od 2006. godine, višestruko je nagradjivano na svim vodećim festivalima u regionu i Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: