"Mali mi je ovaj grob" premijerno na Brionima

Predstava "Mali mi je ovaj grob" Biljane Srbljanović u režiji Dina Mustafića biće izvedena u Kazalištu Ulisis na Brionima 11. 12. i 13. jula u okviru regionalne letnje turneje.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

10:59

Default images

U toku je Hartefaktova letnja turneja u okviru koje se ova predstava izvodi na više lokacija na Jadranu. Komad je svoju crnogorsku premijeru imao 6. jula u Budvi.

Priča o Sarajevskom atentatu i implikacijama tog čina na opštem i ličnom planu, sa fokusom na značaj borbe za slobodu, revoluciju i mladost, realizovana je u koprodukciji Hartefakt fonda i Bitef teatra iz Beograda, Kamernog teatra 55 i festivala MESS iz Sarajeva, kazališta Ulisis sa Briona i producentske kuće Testament films.

Prema rečima reditelja ovaj dramski tekst Biljane Srbljanović je prilika da se scenski istrazi istorijski prelomni trenutak čovečanstva, kroz savremenu perspektivu balkanskog usuda koji nas privezuje za grobove i uspomene, stavlja u poziciju stalnog preispitivanja, situaciju nacionalne dužnosti i nužnosti suprostavljanja stvarnosti.

Uloge su poverene Milanu Mariću (Gavrilo Princip), Svetozaru Cvetkoviću (Apis), Marku Janketiću (Nedeljko Čarbinović), Erminu Bravu (Dalino Ilić) i Amili Terzimehić (Ljubica Ilić). Predstava je nastala u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja u okviru projekta obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: