Aplauzi za "Čikago“ u Opatiji

Nakon gostovanja mjuzikla „Glavo luda“ na Festivalu Opatija (13.07.), mjuzikl „Čikago“ je odigran na istom festivalu 26. jula pred prepunim gledalištem (1000 posetilaca) i uz divnu reakciju publike.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2013.

14:17

Default images

Po rečima direktorke festivala Rajne Miloš, Pozorište na Terazijama je svojom kvalitetnom produkcijom i za nadalje širom otvorilo vrata opatijskog festivala.

Na dan igranja predstave „Čikago“, deo ansambla je bio i na prijemu u konzulatu Srbije u Rijeci na poziv G-đe Mire Milenković gde je izraženo zadovoljstvo zbog gostovanja terazijskih predstava na festivalu koja su sada već postala tradicija.

Navodimo izjavu V.D direktora Pozorišta na Terazijama Aleksandra Đaje:„Zahvaljujem se na izvanrednoj organizaciji Festivala i prijemu, kako organizatora tako i publike. Bilo je divno vreme i prelep ambijent na otvorenoj sceni pored mora na kojoj smo izveli našu kultnu predstavu. Opatijska publika poznaje temu „Čikaga“ (igran je u zagrebačkom Kazalištu komedija), ali i pored toga je vladalo veliko interesovanje za terazijsku verziju. Raduje me želja organizatora festivala da se naša saradnja nastavi i da se svakako vidimo i sledeće godine.“
U svakom slučaju, utisci ansambla posle ovog gostovanja su veoma pozitivni.

Autorski tim predstave „Čikago“ čine Kokan Mladenović (reditelj), Mojca Horvat (koreografija), Milan Nedeljković (dirigent i aranžer), Marija Kalabić (scenograf) i Lana Cvijanović (kostimograf).

Podela koja je nastupala u Opatiji: Ivana Knežević, Sloboda Mićalović, Dragan Vujić Vujke, Milan Antonić, Dušica Novaković, Miroljub Turajlija, Elizabeta Đorevska, Danijel Korša, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: