Sutra počinje Tvrđava teatar

Peti međunarodni ambijentalni pozorišni festival "Tvrđava teatar" počinje sutra u Malom gradu Smederevske tvđave.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 13.07.2013.

16:53

Default images

Festival će otvoriti dramski pisac iz Hrvatske Ante Tomić, nakon čega će biti izvedena predstava "Pjero Ludak" Teatra Maska iz Bukurešta (Rumunija).

Do 20. jula, pod sloganom "Čudo je moguće", biće izvedeno ukupno šest predstava u glavnom i dve u pratećem programu.

Publika će imati priliku 15. jula da pogleda komad "Mladi Staljin" u režiji Nebojše Bradića i izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta, a dan kasnije Ibzenovog "Per Ginta" u režiji Nebojše Dugalića i Hane Selimović sa kojim će se predstaviti ansambl Akademije umetnosti iz Beograda.

Umetnička radionica Teatra Mimart izvešće potom na smederevskom centralnom Gradskom trgu performans "Snoviđenje grada" u okviru pratećeg programa, a iste večeri u Malom gradu tvrđave u glavnom festivalskom programu gostuje Narodno pozorište iz Subotice sa predstavom "Čudo u Poskokovoj Dragi" Ante Tomića u režiji Snežane Trišić.

Sledi "Čudo u Šarganu" Ljubomira Simovića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Užica, čiju režiju potpisuje Iva Milošević i "Opera ultima" pozorišta "Ujvideki sinhaz", u režiji Kokana Mladenovića.

Poslednjeg dana festivala, nakon dodele nagrada, ansambl Ustanove kulture "Vuk Karadžić" iz Beograda izvešće komad "Zvezdana prašina" Duška Kovačevića u režiji Marka Đurića.

Stručni žiri, u kome su dramska umetnica Aleksandra Nikolić, dramaturg Branislav Nedić i reditelj Miloš Jagodić, dodeliće četiri ravnopravne nagrade za najbolju predstavu, režiju, glumicu i glumca.

Ukoliko proceni da je potrebno, dodeliće i specijalnu nagradu. Nagrade su autorski rad vajara Zorana Kuzmanovića iz Smedereva. Cena ulaznice za programe u Malom gradu Smederevske tvrđave je 300 dinara, dok komplet za sve programe košta 1.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: