Čekamo Godoa već šezdeset godina

Pozorišni festival u Dablinu obeležiće na jesen 60. godišnjicu komada "Čekajući Godoa" novom produkcijom remek dela Semjuela Beketa, prenose ostrvski mediji.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2013.

15:48

Default images

Komad "Čekajući Godoa" englesku premijeru imao je tek 1955. ali je prvi put izveden na francuskom kao "En attendant Godot" u teatru Vavilon u Parizu dve godine ranije.

U novoj produkciji igraće Konor Lovet, jedan od najcenjenijih interpretarora Beketovog dela. Lovet će igrati Vladimira dok će njegova supruga Džugi Hegarti Lovet rezirati komad.

Festival, koji počinje 26. septembra i traje 18 dana, može da se pohvali i novim komadom proslavljenog irskog dramaturga Frenka Meginisa, novim prevodom Bertolta Brehta, mjuziklom Kurta Vila "The Treepenny Opera" i najnovijim komadom njujorškog eksperimentaliste Ričarda Maksvela.

Meginisov novi komad "The Hanging Gardens" je opisan kao "beskompromisna i poznata vizija irske porodice".

Na festivalu će osim "lokalaca" nastupiti i cirkuska trupa iz Australije "Circa", portugalski kolektiv "Mundo Perfeito" i Maksvelova Plesna kompanija iz Njujorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: