R’n’R predstava "Stena i kotur" u Ateljeu

Prvo izvođenje rokenrol predstave "Stena i kotur" autora Vladimira Aleksića i Aleksandra S. Jankovića na velikoj sceni pozorišta Atelje 212 održaće se u četvrtak 23. majau 20h. Ova predstava je premijerno izvedena u oktobru 2012. u Domu Omladine Beograda.

Beograd
Podeli

"Stena i kotur" je više od predstave. U pitanju je scenska postavka, koja u sebi kombinuje elemente pozorišne predstave, stand up-a i koncerta. U predstavi učestvuje dvoje glumaca (Daniel Sič i Jelena Gavrilović) i tri muzičara / bend koji čine Dušan Bezuha na gitari, Branko Isaković basista i Dejan Nikolić bubnjar.

Reditelj predstave je Vladimir Aleksić, autor brojnih TV emisija (‘’Garaža’’ - RTS "Video Show", "Beo Sat", "OK Kanal", Treći Kanal RTS,), reditelj čuvene serije ‘’Metla bez drške’’, ciklusa muzičkih emisija ‘’Hit meseca’’, ali i muzičkih spotova kultnih beogradskih bendova, za koje je više puta nagrađivan (EKV, Van Gogh, Električni Orgazam, Vlada Divljan, Riblja Čorba, Disciplina Kičme, Bajaga, Partibrejkers, Bebi Dol, Dejan Cukić, Delča, Piloti), tekst su napisali Vladimir Aleksić i Aleksandar S. Janković.

Naziv predstave "Stena i kotur“ je sirovi prevod engleskog termina "rock and roll".

 Glavni lik u predstavi je Đavo, koga igra ga Daniel Sič i koji nam priča istoriju rokenrola, želeći da nas ubedi da odustanemo od života bez kreativnosti. U tome mu pomažu Mala (Jelena Gavrilović) i bend „Stena i kotur“.

 U 80 minuta predstave saznaćete mnoštvo zanimljivih detalja iz istorije rokenrola i iz biografija muzičkih velikana i slušaćete u originalnom izvođenju neke od najznačajnijih rokenrol pesama.

Cena ulaznice za prvo izvođenje predstave "Stena i kotur" u Ateljeu 212 je 666 dinara.

Pozorište

Danas je Svetski dan igre

Svetski dan igre, praznik koji je ustanovio Međunarodni savet za igru pri Unesko-u 1982. godine od kada se proslavlja širom sveta, biće obeležen danas u Narodnom pozorištu.

Pozorište ponedeljak 29.04. 09:36 Komentara: 1

“Julije Cezar“ u subotu u Sinepleksu

Direktan prenos Hendlove opere “Julije Cezar“ iz Metropolitena u bioskopu „Cineplexx Delta City“ u Beogradu biće održan sutra, 27. aprila, u 18 časova i to će biti poslednji prenos u prvoj sezoni prenosa u bioskopu, koju je činilo ukupno 12 operskih naslova.

Pozorište petak 26.04. 17:53 Komentara: 0

"Pokojnik" pobednik "Nušićevih dana"

Predstava "Pokojnik" Branislava Nušića, u režiji Igora Vuka Torbice, studenta četvrte godine Pozorišne i radio režije jednoglasno je dodeljena Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini po oceni stručnog žirija na 30. jubilarnom festivalu "Nušićevi dani“ koji je održan u Smederevu od 12. do 25. aprila.

Pozorište petak 26.04. 15:48 Komentara: 2

"Ivo Andrić je uvek aktuelan"

U predstavi "Gospođica", po romanu Ive Andrića, koja će premijerno biti izvedena 26. aprila u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, publika će videti i čuti situacije i replike koje su bolno aktuelne, izjavio je Tanjugu reditelj Gorčin Stojanović.

Pozorište utorak 23.04. 19:04 Komentara: 3

"Plavi anđeo" premijerno u Madlenianumu

Predstava "Plavi andjeo", po tekstu Branislava Pipovića u režiji i adaptaciji Erola Kadića, biće premijerno izvedena u teatru Madlenijanum večeras sa Slobodom Mićalović i sutra uveče sa Lucijom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

Pozorište nedelja 21.04. 09:24 Komentara: 0
strana 1 od 15 idi na stranu