R’n’R predstava "Stena i kotur" u Ateljeu

Prvo izvođenje rokenrol predstave "Stena i kotur" autora Vladimira Aleksića i Aleksandra S. Jankovića na velikoj sceni pozorišta Atelje 212 održaće se u četvrtak 23. majau 20h. Ova predstava je premijerno izvedena u oktobru 2012. u Domu Omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.04.2013.

10:32

Default images

"Stena i kotur" je više od predstave. U pitanju je scenska postavka, koja u sebi kombinuje elemente pozorišne predstave, stand up-a i koncerta. U predstavi učestvuje dvoje glumaca (Daniel Sič i Jelena Gavrilović) i tri muzičara / bend koji čine Dušan Bezuha na gitari, Branko Isaković basista i Dejan Nikolić bubnjar.

Reditelj predstave je Vladimir Aleksić, autor brojnih TV emisija (‘’Garaža’’ - RTS "Video Show", "Beo Sat", "OK Kanal", Treći Kanal RTS,), reditelj čuvene serije ‘’Metla bez drške’’, ciklusa muzičkih emisija ‘’Hit meseca’’, ali i muzičkih spotova kultnih beogradskih bendova, za koje je više puta nagrađivan (EKV, Van Gogh, Električni Orgazam, Vlada Divljan, Riblja Čorba, Disciplina Kičme, Bajaga, Partibrejkers, Bebi Dol, Dejan Cukić, Delča, Piloti), tekst su napisali Vladimir Aleksić i Aleksandar S. Janković.

Naziv predstave "Stena i kotur“ je sirovi prevod engleskog termina "rock and roll".

 Glavni lik u predstavi je Đavo, koga igra ga Daniel Sič i koji nam priča istoriju rokenrola, želeći da nas ubedi da odustanemo od života bez kreativnosti. U tome mu pomažu Mala (Jelena Gavrilović) i bend „Stena i kotur“.

 U 80 minuta predstave saznaćete mnoštvo zanimljivih detalja iz istorije rokenrola i iz biografija muzičkih velikana i slušaćete u originalnom izvođenju neke od najznačajnijih rokenrol pesama.

Cena ulaznice za prvo izvođenje predstave "Stena i kotur" u Ateljeu 212 je 666 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: