"Plavi anđeo" premijerno u Madlenianumu

Predstava "Plavi andjeo", po tekstu Branislava Pipovića u režiji i adaptaciji Erola Kadića, biće premijerno izvedena u teatru Madlenijanum večeras sa Slobodom Mićalović i sutra uveče sa Lucijom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 21.04.2013.

09:24

Default images

Njih dve u alternaciji igraju zanosnu kabaretsku pevačicu Lolu, a postarijeg gimnazijskog profesora Imanuela Rata - Feđa Stojanović.

Zvezda jevtinog programa lokala „Plavi andjeo“, Lola, biva prva koja u profesoru Ratu prepozna pesničku dušu, a profesor Rat prvi čovek koji u pevačici, koja prvenstveno prodaje gostima lokala svoje telo, vidi pravu umetnicu.

Te dve umetničke duše se spajaju uz sva neodobravanja njihove okoline, ali ljubav koju dožive daje smisao njihovom postojanju, njihove dve usamljene duše nalaze svoje utočište i svoju sreću jedna u drugoj.
Foto: madlenianum.rs
Predstava u žanru melodrame sa elementima mjuzikla nastala je po motivima romana "Profesor Unrat" Hajnriha Mana, koji je i osnova filmske verzije, sa Marlenom Ditrih u ulozi Lole.

Pipović je napisao muziku i stihove. Scenograf je Zorana Petrov, kostimograf Ivanka Krstović, koreograf Milica Cerović.

U glumačkom ansamblu su Vlastimir Stojiljković, Ivan Jevtović, Miodrag Krstović, Zinaida Dedakin, Branislav Zeremski, kao i mladi Ivan Zablaćanski, Stevan Piale i Andrej Pipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: