Mira Furlan u Radionici integracije

Radionica Integracije u petoj godini od nastanka nastavlja svoje delovanje, a 25. aprila ove godine u Radionici će biti prvo izvođenje i svetska premijera pozorišnog komada Mire Furlan “Dok nas smrt ne razdvoji”.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

18:41

Default images

Iz Radionice integracije je saopšteno da više činjenica daju ovoj premijeri poseban značaj, je predstavu “Dok nas smrt ne rastavi” krasi izvenredna glumačkoa podeloa, a u ovom trenutku mesto njenog otkrivanja je jedinstven kulturni događaj.

Ovo je prva drama Mire Furlan, a u njoj glume Anita Mančić , Jasna Đurićić, studentkinja FDU Jovana Gavrilović (klasa profesora Vladimira Jevtovića) i Miki Manojlović.

Kostimograf predstave je Jelisaveta Tatić, scenograf Darko Nedeljković, saradnik za jezik i scenski govor Bogdan Diklić, a predstavu režira Predrag Miki Manojlović.

Reprize predstave su 26, 27, 28. aprila 2013. godine.

Radionica integracije je jedinstven kulturni centar u Beogradu namenjen osobama sa invaliditetom. Projekat je započet u jesen 2008. godine, a osim učešća uglednih umetnika programi podrazumevaju i uključivanje tih osoba u stvaralački proces.

Do sada su u Radionici integracije organizovani brojni umetnički programi, koncerti, radionice kreativnog pisanja, posvećeni slepim i slabovidim, osobama sa drugim vidom invaliditeta i svim poštovaocima umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: