Otvoreni "Dani Zorana Radmilovića"

Pozorišni festival "Dani Zorana Radmilovića" otvoren je u rodom gradu popularnog glumca.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na programu 21. po redu festivala je devet predstava, od toga sedam u takmičarskom delu za nagrade.

Prema odluci žirija u sastavu Božidar Đurović, Milan Caci Mihailović i Milivoje Mladenović, prva nagrada "Zoranov brk" pripala je sinoć Ivanu Bekjarevu za ulogu u predstavi "Putujuće pozorišta Šopalović" u kojoj tumači glavnog junaka Vasilija Šopalovića koji se za vreme rata borio da sa svojom trupom izvede pozorišni komad.

"Moram da priznam da nisam očekivao nagradu. Nagrade nikad ne očekujem, pa se zato valjda uvek i obradujem. Pogotovo, jer je ovo jedan ugledan i ozbiljan festival duge tradicije", kazao je Bekjarev, dodajući da nagradu doživljava kao priznanje ne samo za svoj trud nego i trud celog ansambla zaječarskog pozorišta.

Predstava "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića u režiji Miloša Jagodića, izvedena je premijerno, a brojna publika je glumce Zaječarskog pozorišta nagradila desetominutnim aplauzom.

Čast da otvori 21. Dane "Zorana Radmilovica" pripala je glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću koji je pre dve godine dobio nagradu "Zoran Radmilović" i koji je za ovu priliku doputovao iz Dubaija.

Večeras je na programu 21. Dana "Zorana Radmilovića" komad Ričarda Bina "Jedan čovek dvojica gazda", u režiji Nebojše Bradića i u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra "Joakim Vujić" iz Kragujevca.

Film/TV

Predstavljena knjiga Dragana Klaića

U Domu omladine Beograda, u okviru 2. LIMIT - Live Art Festivala, održana je promocija knjige "Resetting the Stage: Public Theatre Between the Market and Democracy", jednog od najpoznatijih teatrologa sa ovih prostora, nedavno preminulog Dragana Klaića.

Knjige/Stripovi nedelja 25.11. 15:09 Komentara: 0

DAH teatar: Film i predstava

Film "Ne/Vidljivi grad" o beogradskom DAH teatru biće prikazan 26. novembra u Dvorani kulturnog centra Beograda, a premijera nove predstave „Snovi i prepreke“ biće održana 27. i 28. decembra, najavljeno je iz ovog beogradskog teatra.

Film/TV nedelja 25.11. 13:08 Komentara: 0

Odličan prijem za "Odiseja" u SNP-u

Dramska predstava "Odisej" Gorana Stefanovskog u režiji Aleksandra Popovskog i sa glumcima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije, pobrala je 22. novembra duge aplauze publike u velikoj dvorani Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu.

Pozorište petak 23.11. 09:08 Komentara: 2
strana 1 od 16 idi na stranu