Letnja škola glume: Drama u muzeju

Muzej grada Beograda i Pozorišni studio "Centar" u julu će organizovati jedinstvenu letnju školu glume pod nazivom "Drama u muzeju", namenjenu mladima od 12 do 18 godina.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 23.06.2012.

14:52

Default images

Škola će se održati u dvorišnim prostorima Muzeja Jovana Cvijića i Konaka kneginje Ljubice, što će polaznicima omogućiti da se u inspirativnim i prijatnim muzejskim prostorima upoznaju sa raznovrsnim i bogatim zbirkama Muzeja grada Beograda, najavljuju organizatori.

Program škole glume trajaće 12 dana i polaznici mogu izabrati jedan od dva ponuđena termina: od 2. do 14. jula, svakoga dana osim nedelje, i drugi termin od 16. do 28. jula. Na kraju svakog ciklusa (14. i 28. jula) održaće se završna javna prezentacija, kolažna pozorišna predstava.

Cilj škole je da kod dece podstakne radoznalost i kreativnost, razvije kritičko mišljenje i timski rad, da se na dinamičan i zabavan način razvija kultura govora i scenski izraz.

U školi će se čitati i glumiti po tekstovima nekih od najznačajnijih srpskih pisaca: Branislava Nušića, Ive Andrića, Duška Radovića, Ljubomira Simovića, Dušana Kovačevića.

Program će realizovati predavači Pozorišnog studija "Centra", a broj polaznika po grupi je ograničen na petnaest. Više informacija možete pronaće OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: