P(h)antomfest 30. juna u Vranju

Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih, grad Vranje i Pozorište "Bora Stanković" će u subotu, 30. juna, biti domaćini prvog festivala pantomime pod nazivom "P(h)antomfest".

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor Festivala Nebojša Novković kaže da je ova inicijativa pokrenuta sa plemenitom idejom da osobe hendikepirane sluhom i govorom, univerzalnim jezikom gluma, izbrišu razlike i barijere između njih i društvene zajednice.

"Zamisao je da učesnici Festivala pantomime, glumom, kao univerzalnim jezikom, u drugi plan potisnu razlike koje ih neopravdano dele od drugih članova zajednice", kaže Novković.

Organizatori najavljuju da će toga dana u Vranju biti izvedene tri predstave - jedna domaća i dve gostujuće.

"Publika će videti predstave ’Čovek’ Trajčeta Gjorgieva u produkciji Stranica teatra iz Skoplja, ’Monolog sa koferom“, Gerasima Dišleva, inače učenika najpoznatijeg svetskog pantomimičara Marsela Marsoa, u produkciji ’Iskra rteatra’ iz Pariza i predstavu iz Vranja "Ljubav", saopštili su organizatori.

Novković kaže da je predstava "Ljubav" prvo delo produkcije "P(h)antomfesta", koja radi pri Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih u Vranju.

Festival je finansijski pomoglo Ministarstvo kulture Srbije.

Pozorište

Ovacije za ''Cirque du Soleil”

Impresivna scenografija, orkestar na sceni, zanimljiva rasveta, raskošni kostimi, 55 akrobata koji su svojim umećem oduzeli dah posetiocima, klovnovi koji su zasmejavali publiku učinili su predstavu ''Alegria'' trupe "Cirque du Soleil" koju je publika 29. juna pratila sa oduševljenjem.

Pozorište subota 30.06. 09:26 Komentara: 7

"Nabuko" 4. jula u “Sinepleksu”

Snimak popularne opere "Nabuko“ Ðuzepea Verdija biće prikazan u bioskopima "Sinepleks“ u Beogradu, šoping mol "Delta City“ i Kragujevcu, šoping centar "Kragujevac Plaza“ 4. jula, najavio je Sinepleks.

Pozorište četvrtak 28.06. 12:34 Komentara: 0

Vrhunski baletski spektakl u NP-u

Prvaci Baleta Narodnog pozorišta, Orkestar Opere Narodnog pozorišta pod dirigentskom upravom Ðorđa Pavlovića i gosti iz nacionalnih opera Mađarske i Grčke, održali su sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Baletski gala koncert.

Pozorište subota 23.06. 09:07 Komentara: 1

Bitef teatar gostuje po regionu

Posle veoma uspešnih nastupa na festivalu "Nove evropske drame" u Visbadenu sa predstavom "Hipermnezija" u režiji Selme Spahić i koprodukciji Hartefakt fonda, Bitef teatar će u narednom periodu gostovati u Prištini, Mariboru, Ljubljani i Puli.

Pozorište petak 22.06. 15:33 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu