P(h)antomfest 30. juna u Vranju

Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih, grad Vranje i Pozorište "Bora Stanković" će u subotu, 30. juna, biti domaćini prvog festivala pantomime pod nazivom "P(h)antomfest".

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.06.2012.

09:53

Default images

Direktor Festivala Nebojša Novković kaže da je ova inicijativa pokrenuta sa plemenitom idejom da osobe hendikepirane sluhom i govorom, univerzalnim jezikom gluma, izbrišu razlike i barijere između njih i društvene zajednice.

"Zamisao je da učesnici Festivala pantomime, glumom, kao univerzalnim jezikom, u drugi plan potisnu razlike koje ih neopravdano dele od drugih članova zajednice", kaže Novković.

Organizatori najavljuju da će toga dana u Vranju biti izvedene tri predstave - jedna domaća i dve gostujuće.

"Publika će videti predstave ’Čovek’ Trajčeta Gjorgieva u produkciji Stranica teatra iz Skoplja, ’Monolog sa koferom“, Gerasima Dišleva, inače učenika najpoznatijeg svetskog pantomimičara Marsela Marsoa, u produkciji ’Iskra rteatra’ iz Pariza i predstavu iz Vranja "Ljubav", saopštili su organizatori.

Novković kaže da je predstava "Ljubav" prvo delo produkcije "P(h)antomfesta", koja radi pri Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih u Vranju.

Festival je finansijski pomoglo Ministarstvo kulture Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: