Traže smenu Kokana Mladenovića

Upravni odbor Ateljea 212 razmatrao je danas, 4.juna peticiju dela glumačkog ansambla tog pozorišta koji je nezadovoljan radom direktora Kokana Mladenovića.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.06.2012.

19:17

Default images

Član Upravnog odbora, reditelj Boban Skerlić izjavio je da su se članovi Odbora izjašnjavali o toj peticiji, ali da odluke donosi Skupština grada Beograda, kao osnivač Ateljea 212.

"U odnosu na postavljenja ili smenjivanja mi nemamo ingerencije", rekao je Skerlić.

On je dodao da ne bi bilo umesno iznositi pojedinačne stavove članova Upravnog odbora i da će to telo za dan-dva objaviti zajedničko, usaglašeno saopštenje.

Direktor Ateljea 212 Mladenović rekao je da ni on još nije dobio nikakvo zvanično obaveštenje.

Nezadovoljstvo dela glumačkog ansambla načinom rada direktora Mladenovića traje već duže vreme, a intenzivirano je ovog proleća u vezi sa projektom predstave "Zoran Ðinđić".

Kontroverzna predstava "Zoran Ðinđić" Olivera Frljića podelila je, kako publiku, tako i glumce. Četvoro glumaca odustali su od učešća u ovom projektu, da bi u okviru predstave bili „prozvani“ sa scene.

Upravnik Ateljea Kokan Mladenović rekao je povodom različitih reakcija na predstavu da on, kao upravnik pozorišta, ne može da se meša u autorsku poetiku i slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: