„Hipermnezija“ danas na Pozorju

U takmičarskoj selekciji međunarodnog pozorišnog festivala Sterijino pozorje 31.maja će u Novom Sadu biti odigrana predstava "Hipermnezija" Hartefakt fonda i Bitef teatra, u režiji Selme Spahić.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

10:02

Default images

Predstava "Hipermnezija" analizira porodične odnose osmoro mladih ljudi i sve ono što je im je tokom odrastanja prećutano. Govori se o generacijama koje su rođene u istoj državi u periodu od 1976. do 1986, a danas na istoj teritoriji žive u tri različite zemlje.

Rediteljka Selma Spahić je u predstavi, uz pomoć dokumentarističkog pristupa, kreirala priču o ličnim viđenjima rata, raspadu bivše Jugoslavije i nacionalnim odnosima, kao i o neraskidivosti privatnog i političkog u takvim okolnostima.

Nemačko pozorište iz Bohuma (Schauspielhaus Bochum) izvešće 31. maja reprizu predstave "Nije život bicikl", u režiji Anzelma Vebera (Anselm Weber) i po tekstu Biljane Srbljanović.

Predstava "Nije život bicikl" takmiči se u selekciji nacionalne drame i pozorišta, a istražuje odnose između roditelja i dece i pitanja neprilagođenosti pojedinca društvenim i političkim okolnostima.

Na repertoaru Pozorja mladih će biti odigrane dve predstave i to "San letnje noći", Vilijama Šekspira u izvođenju studenata Fakulteta umetnosti iz Prištine i antičke tragedije "Dobrodošli u Tebu" glumaca sa klase Akademije lepih umetnosti iz Beograda.

Međunarodni pozorišni festival Sterijino pozorje održava se 57. put, a ove godine traje od 25. maja do 2. juna. U takmičarskoj selekciji festivala biće odigrano ukupno sedam predstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: