Predstava "Kumovi" putuje u Zagreb

Zvezdara teatar učestvovaće 3. juna sa predstavom Dušana Kovačevića "Kumovi" na 36. "Danima satire"u Zagrebu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.05.2012.

13:50

Default images

Tradicionalni festival Satiričkog kazališta "Kerempuh" biće održan od 1. do 16. juna i okupiće najbolja komediografska i satirična dela pozorišne produkcije iz zemlje i inostranstva, najavio je danas beogradski teatar.

Predstave će ocenjivati tročlani žiri: Dora Ruždjak Podolski (pozorišni reditelj), Vilim Matula (glumac) i Bojana Radović (urednica Kulture "Večernjeg lista").

Kovačević potpisuje i tekst i režiju predstave "Kumovi", a uloge igraju Predrag Miki Manojlović, Danica Maksimović, Branimir Brstina, Milica Mihajlović i Radoslav Milenković.

Priča se odigrava u toku jednog popodneva u domu manje-više običnog para (Manojlović i Maksimović). Politička situacija se ne spominje, ali celo popodne je prepuno zavijajućih sirena, što policijskih što prve pomoći, sedativa i alkohola, pronadjenih pištolja i droge, slabih živaca, ludih policajaca i špijuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: