Nagrada za Kragujevčane u Bugarskoj

Predstava Knjaževsko-srpskog teatra "Lepotica Linejna" nagrađena je na 23. Nacionalnom festivalu malih pozorišnih formi, koji je od 16. do 22. maja održan u bugarskom gradu Vrace, saopštio je danas taj teatar.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.05.2012.

15:01

Default images

Predstava, rađena po tekstu irskog pisca Martin Makdone, koju je režirao glumac Milić Jovanović uz superviziju umetničkog direktora kragujevačkog teatra Nebojše Bradića, na festivala u Vracu dobila je Nagradu za uspešno postavljanje savremene dramaturgije na scenu Knjaževsko-srpskog teatra.

Komad "Lepotica Linejna" izvedena je u Bugarskoj 19. maja, a u konkurenciji su bile i predstave teatara iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Rumunije, Slovenije, Bugarske.

Žiri su činili ugledni pozorišni umetnici: Nora Makarova iz Rusije (predsednik), Lilijana Mazova (Makedonija), Juri Juškevič (Ukrajina) i Damir Domitrović (Slovenija). Ansambl kragujevačkog pozorišta sa istom predstavom 31. maja gostuje u Foči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: