Festival Slavija od 9. do 17. marta

Međunarodni pozorišni festival "Slavija 2012", jedanaesti po redu, održaće se od 9. do 17. marta u beogradskom pozorištu "Slavija".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.02.2012.

12:17

Default images

Značajan pozorišni događaj u Beogradu i regionu na kome je do sada učestvovalo 60 pozorišta iz više od 30 zemalja, ove godine okupiće devet pozorišta iz osam zemalja, među kojima su tri nacionalni teatri.

Prodaja karata počinje sutra, cena kompleta je 3.000 dinara a pojedinačne karte 800 dinara. Za vreme festivala, mesta su numerisana, a sve predstave su titlovane.

Otvaranje 11. međunarodnog pozorišnog festivala je u petak, 9.marta uveče a svečanu ceremoniju vodiće glumica Branka Veselinović, najavilo je Pozorište "Slavija".

Iste večeri publici će se predstaviti rusko Dramsko pozorište iz Uljanovska predstavom "Osećanja" Antona Čehova. Nakon prve festivalske predstave ansambl "Ruska duša" iz Uljanovska izvešće muzički program.

Narednog festivalskog dana Narodno pozorište Kluž-Napoka iz Rumunije izvešće predstavu "Zenobia" Ðelu Naum a 11.marta gostovaće Državno dramsko i lutkarsko pozorište "Konstantin Veličkov" iz Bugarske sa predstavom "Žena iz prošlosti" Rolanda Šimelpfeniga.

Predstavu "Presuda" Beri Kolins 12.marta izvešće Nemačko državno pozorište iz Temišvara, a naredne večeri gostovaće pozorište iz Poljske Scena Prapremier InVitro, Lablin sa predstavom "Džepovi puni kamenja" Meri Džouns.

Državno akademsko narodno dramsko pozorište, Baku iz Azerbejdžana, gostovaće 14.marta sa predstavom "Kajanje", Huseinbala Miralamova a naredne večeri je predstava "Tengo", po motivima Čehovljevog "Medveda" u izvođenju iranskog pozorišta SINA Group iz Teherana.


Domaće pozorišne snage 16.marta predstaviće "Atelje 212" predstavom "Kraj partije" Semjuela Beketa.

Festival će 17.marta zatvoriti predstava iz Bosne i Hercegovine "Pisma iz 1920." po motivima "Pisma iz 1920." Ive Andrića, Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Žiri 11. međunarodnog festivala "Slavija 2012" radiće u sastavu: pozorišni i filmski režiser Ljubiša Georgijevski iz Makedonije, predsednik i članovi prof.Dragana Čolić i Beljanovski i prof.Raško Jovanović.

Nagrada za najbolju predstavu u celini je statueta Don Kihot, rad vajara Nikole-Kolje Milunovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: