“Pišonja i Žuga“ u Ateljeu 7. marta

Premijera predstave “Balada o Pišonji i Žugi”, po tekstu Vladimira Đurđevića i motivima pesama “Balada o Pišonji i Žugi” i “Pišonja i Žuga u paklu droge” grupe Zabranjeno Pušenje, biće održana 7. marta u beogradskom Ateljeu 212.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2012.

12:22

Default images

Predstava je priča o dva prijatelja, koji pod okriljem rata, raspada Jugoslavije i socijalizma , beže u svoj utopijski ambijent – more. Za junake drame, more, muzika i igra predstavljaju jedini vid bekstva od surove svakodnevice koja se postepeno dezintegriše i odumire.

U predstavi “Balada o Pišonji i Žugi” dva beogradska pozorišta Atelje 212 i Omladinsko pozorište Dadov udružili su snage u okviru ovog jedinstvenog projekta, u kome će se neki od mladih umetnika prvi put predstaviti Beogradu.

Brojnu glumačku ekipu čine: Milan Marić (Pišonja), Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević (Amila), Mihajlo Laptošević (Slavko Pjevač), Ivan Zekić (Guzonjin sin), Milena Živanović (Nensi) i Uroš Jovčić (Lepi). Pored njih kao iskusan glumački autoritet u predstavi glumi iZoran Cvijanović u ulozi Murga Drota.

Reditelj predstave je Vladan Đurković, scenograf je Marija Kalabić, kostimograf Dragica Laušević, a kompozitor Irena Popović.

Predstava će se nakon premijere 7. marta paralelno igrati i na sceni Ateljea 212 i pozorišta Dadov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: