"Dom za vešanje" ponovo u SC-u

Muzička priča o romskom narodu, pank opera "Dom za vešanje" u postavci i režiji Emira Kusturice, ponovo će biti izvedena u "Sava Centru" 24. i 25. marta.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.01.2012.

14:37

Default images

Opera je premijerno izvedena u Parizu 26. juna 2007. i reprizno 2008. godine, doživela je veliki uspeh sa 30 rasprodatih predstava u Operi Bastilja, gde je operu videlo 90.000 posetilaca.

U Beogradu je predstava bila postavljena od 10. do 15. novembra 2010.godine i izazvala je ogromno interesovanje, svi su termini bili rasprodati, a dodatni nisu mogli da se dobiju u "Sava Centru".

Zbog velikog interesovanja publike pank opera Kusturice "Dom za vešanje", potresna priča o Romima koja je skrenula pažnju o trafikingu romske dece, teme koja je do tada bila prećutkivana i nejasna za mnoge evropske zemlje.

Glavne uloge u operi izvode Gorica Popović, Ivan Jevtović,Stevan Anđelković, Milica Todorović, Dejan Sparavalo i Marijana Bizumić uz muzičku pratnju članova Beogradske filharmonije i "No smoking orkestra" (No Smoking Orchestra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: