Bal pod maskama u Madlenianumu

U zemunskoj Operi i Teatru Madlenianum sutra uveče održaće se Novogodišnji bal pod maskama nakon predstave baletske trupe Fet galant (Fetes galantes) iz Pariza "Neka radost prevlada" (Que ma joie demeure) na muziku Johana Sebastijana Baha.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.12.2011.

13:20

Default images

Nakon predstave održaće se Novogodišnji bal pod maskama za koji su karte rasprodate, publika može da pogleda baletsku predstavu "Neka radost prevlada" koja se održava u okviru Novogodišnjeg bala, cena karata je 750 dinara, saopštio je Madlenianum.

Svetska štampa predstavu baletske trupe iz Pariza ocenila je kao performans prožet barokom, radost za oči, muziku u igri i igru u muzici, kao vazdušastu, penušavu predstavu u kojoj radost dominira, ali dostojanstvo ostaje.

Nakon predstave francuskih umetnika, koju su sa velikim uspehom pored Pariza igrali i u Nju Jorku, Londonu, Rimu, Bangkoku, publika koja je na vreme kupila karte za novogodišnju svečanost po ceni od 3000 dinara učestvovaće na novogodišnjem baroknom balu pod maskama.

Naći će se na dvoru iz 18.veka sa Bahovom muzikom, maske, perike i krinoline vratiće učesnike novogodišnje svečanosti u vreme raskošnih baroknih balova.

Bal će biti organizovan u foajeu i Bel Etaž Madlenianuma, a svi učesnici dobiće masku za Bal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: