Predstava "Kabare" 50. put

Predstava "Kabare" u režiji poznatog brodvejskog koreografa Četa Vokera, biće izvedena jubilarni 50. put, 28. maja na sceni Pozorišta na Terazijama u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2011.

15:05

Default images

Potparol Pozorišta na Terazijama Ivana Nedeljković rekla je agenciji Beta da je predstavu "Kabare" u tom teatru, do sada videlo preko 20.000 gledalaca.

"Mjuzikl 'Kabare' u režiji Četa Vokera premijerno je izveden 18. decembra 2007. godine, a radu na predstavi prethodila je višednevna audicija, na koju se prijavilo preko 100 umetnika, za uloge Emsi, Seli Bouls, Klif Šnajder, Šulc, Kost i Ernst", rekla je ona.

Na audiciji su odabrani glumci Ivana Knežević, Slobodan Stefanović, Nikola Bulatović, Miroljub Turajlija, Elizabeta Đorevska, Duško Radović, Anu Maljević, sa kojima je Čet Voker radio nešto više od mesec dana.
U predstavi učestvuju i hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama, dirigent je Vojkan Borisavljević, scenograf Marija Kalabić, a kostimograf Snežana Šimić.

"Čet Voker je tokom boravka u Beogradu u više navrata držao džez dens radionice s ciljem usavršavanja izvođačkih sposobnosti naših ansambala, neophodnih da budu na visokom nivou", rekla je Nedeljkovićeva.

Prema njenim rečima, saradnja sa Četom Vokerom, rezultirala je i stipendijama za njujoršku školu "Jacob's Pillow" za članove ovog teatra, koji već godinama odlaze na usavršavanje.

Mjuzikl "Kabare“ je prvi put u Pozorištu na Terazijama postavljen u junu 1993. godine u režiji Soje Jovanović, a u toj postavci su igrali Dara Džokić, Radoslav Marjanović, Dragan Vujić, Ana Sofrenović, Ljiljana Šljapić, Ljiljana Stjepanović, Bata Paskaljević i Janoš Tot.

Brodvejska premijera ove predstave bila je u novembru 1966. godine u režiji Prinsa i koreografiji Rona Filda, a komad je obnovljen 1987. godine.

Na osnovu pozorišne predstave 1972. godine snimljen je i čuveni film sa Lajzom Mineli u glavnoj ulozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: