"Ines de Kastro" premijerno u Užicu

Premijera pozorišne predstave "Ines de Kastro", reditelja Nemanje Rankovića, o životu ljubavnice portugalskog kraljevića iz 14. veka, biće izvedena u užičkom Narodnom pozorištu u četvrtak 14. aprila.

Podeli

Džon Kliford je 1989. godine napisao pozorišnu adaptaciju drame Antonia Fereira "Ines de Kastro".

Lik pomenute ljubavnice je zasnovan na istorijskoj ličnosti Ines Peres de Kastro. Ona je posthumno priznata kao supruga portugalskog kralja Pedra I, koju je pogubio njegov otac Alonso IV.

U predstavi igraju Ivana Pavićević Lazić, Vahidin Prelić, Bojana Zečević, Divna Marić, Slobodan Ljubičić i Nemanja Jovanović.

Pozorište

Đurović:Prvo umetnost pa onda novac

Uprava Narodnog pozorišta ne treba samo da troši državni novac, već da svojim umećem doprinese da predstave budu dobro opremljene i da produkcija ne trpi zbog opšte ekonomske krize, smatra upravnik tog pozorišta Božidar Đurović.

Pozorište subota 30.04. 15:40 Komentara: 6

Priština: Rano je za gostovanje

Umetnički direktor Nacionalnog pozorišta Kosova Jeton Neziraj izjavio je da priželjkuje odlazak pozorišta iz Prištine u Beograd i gostovanje nekog beogradskog pozorišta u Prištini, ali da dobija signale iz vlade da je za to još uvek rano.

Pozorište petak 29.04. 15:51 Komentara: 5

Danas je Svetski dan igre

Svetski dan igre, 29. april, biće obeležen večeras u Narodnom pozorištu gostovanjem ruskih umetnika, prvakinje Boljšoj teatra Elene Andrienko i prvaka Marinskog teatra Antona Korsakova, u baletskoj predstavi "Don Kihot" Ludviga Minkusa.

Pozorište petak 29.04. 09:10 Komentara: 0

Pupinov lavirint u BDP-u

U okviru manifestacije "Toucing the hot spots of life", posvećenoj Mihajlu Pupinu, 29. aprila će u Beogradskom dramskom pozorištu biti priređen igrokaz inspirisan životnim putem tog velikog naučnika.

Pozorište petak 29.04. 08:54 Komentara: 0

Nova drama Biljane Srbljanović

Praizvedba nove drame Biljane Srbljanović "Nije smrt bicikl (da ti ga ukradu)" biće sredinom juna na Velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) u Beogradu, najavljeno je iz tog teatra.

Pozorište četvrtak 28.04. 16:41 Komentara: 3

Osam predstava na "Joakimfestu"

Na Festivalu najboljih pozorišnih predstava po tekstovima domaćih autora "Joakimfest", koji će biti održan u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu od 7. do 15. maja, biće izvedeno osam predstava, rečeno je u kragujevačkom pozorištu.

Pozorište četvrtak 28.04. 16:09 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu