Pozorje nagradilo komad Večanskog

Na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst pobedio je komad „Reciklirani zločin“, delo autora Saše Večanskog, saopštila je 24. feburara ta institucija.

Izvor: Tanjug
Podeli

„Reciklirani zločin“ je uzbudljiva, napeta, dobro napisana drama koja otvara veoma važna i bolna pitanja masovnih grobnica, krivice, pojedinačne i kolektivne odgovornosti ne samo onih koji su zločine činili već i onih koji su izbegavali da ih vide i razotkriju, navedeno je u žirijevom izveštaju.

Članovi žirija Ljiljana Pešikan Ljuštanović, Željko Jovanović i Boris Liješević pročitali su ukupno 63 dramska teksta i jednoglasno odlučili da za nagradu predlože rad Večanskog.

Preporučujući da budu objavljeni i izvođeni, žiri je izdvojio i tekstove „Amsterdam“ Marijane Ćosić, „Paši na divanu“ Saše Kneževića, „Skrkolije“ Stamena Milovanovića i „Shipol, gejt F 07 ili nemoj to da mi radiš“ Mladena Popovića.

Prilikom donošenja odluke o nagrađenom i izabranim tekstovima, žiri se rukovodio uverljivošću u zapletu, karakterima, razvojem i tempom dramske radnje, relevantnošću drame u savremenim uslovima i drugim kriterijumima.

Dramski pisac i scenarista Večanski rođen je 1969. godine u Pančevu, autor je više dramskih komada ("Bez maske", "Hrabri krojač") i scenarija za filmove i televizijske drame i serije.

Sterijino pozorje ove godine održava se od 26. maja do 4. juna u Novom Sadu. Umetnički direktor 56. pozorja je Ksenija Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu