„Mleko“ po pedeseti put u BDP-u

Predstava "Mleko" Vasilisa Kacikonurisa, u režiji Đurđe Tešić, 25. decembra će po pedeseti put biti izvedena na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 25.12.2010.

11:44

Default images

Savremeni grčki komad „Mleko“ govori o porodici emigranata iz Gruzije, za koje Grčka predstavlja nadu i mogućnost za novi život. To je priča o ljudskoj tranziciji, o poljuljanom identitetu i njihovom pokušaju da se uključe u drugi i drugačiji način života.

„Tema ’Mleka’ nije bol i patnja emigranata, već ljubav i želja za ljubavlju. Ovde se ne govori o osobama kojih nema i koje nam nedostaju ... već o neznanju i svemu što je povezano sa njim, kao što je strah od saznanja i strah o spoznaji nas samih pre svega. Zato ograničavamo sebe na deliće spoznaje, hraneći se uspomenama, plašeći se da idemo dalje zato što smo okruženi tamom“, izjavio je pisac komada Kacikonuris.

Komad „Mleko" jedna je od najuspešnijih savremenih drama na sceni Nacionalnog pozorišta u Atini.

U predstavi igraju Vesna Čipčić, Pavle Pekić, Petar Benčina i Danijela Štajnfeld.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: