Gostovanja BDP-a

Beogradsko dramsko pozorište u decembru mesecu planira čak sedam gostovanja van svoje matične scene.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.11.2007.

05:00

Default images

Prvo gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta zakazano je za 1. decembar u Domu kulture-Lazarevac, sa predstavom „Neke Devojke“ Nila Labjuta, u režiji Gorčina Stojanovića. Nakon toga na otvaranju manifestacije „Dani srpske kulture“ sa predstavom „Delirijum tremens“ Gorana Markovića, u režiji istog, gostuje u Teatru „Kerempuh“ u Zagrebu.

Tekst i režiju predstave podpisuje Goran Marković, a igraju Predrag Ejdus, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Dragan Petrović, Marko Živić, Milan Čučilović, Rade Marković i dr.

5. i 17. dcembar rezervisani su za gostovanje u Mladenovcu,pa Studentskom gradu na Novom Beogradu, sa predstavom „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Staše Koprivice, dok kultna predstava „Let iznad kukavičjeg gnezda“ Dejla Vasermana, u režiji Žanka Tomića gostuje u Nišu, 10-og decembra u okviru projekta „Umetnost davanja“.

U Centru za kulturu-Pančevo gostuje predstava „Ćeif“ Mirze Fehimovića, u režiji Egona Savina, koja je krajem oktobra meseca doživela svoje premijerno izvođenje na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Poslednje gostovanje u decembru planirano je za 21. decembar kada će ekipa predstave „Zver na Mesecu“ Ričarda Kalinoskog zaigrati na sceni Centra za kulturu u Gornjem Milanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: