Upoznajte simfonijski orkestar

U utorak, 27. novembra u 20.30 časova na Sceni “Raša Plaović“ biće održan koncert Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ pod nazivom „Upoznajte simfonijski orkestar“.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

09:30

Default images

Serijal koji Filharmonija mladih „Borislav Pašćan“ želi da ostvari na binama Narodnog pozorišta proizašao je iz tridesetogodišnjeg iskustva stečenog na koncertima koji su izvođeni u neadekvatnim uslovima po holovima i fiskulturnim salama škola, na trgovima i po ulicama Beograda i Domovima kulture oko Beograda i koji govori da se ovakav vid umetničkog upoznavanja mora sticati u adekvatnim uslovima.

Tokom Serijala, osim izvođenja celih kompozicija pisanih za simfonijski orkestar, biće prikazan i način na koji se sprema jedno simfonijsko delo.

Zadatak takvih susreta je da se mladi, oni koji tek treba da se opredele za uključivanje u šire obrazovanje, upoznaju sa svakim pojedinačnim instrumentom.

Kao deo upoznavanja biće data lepeza ostvarenja kako u književnosti, tako u slikarstvu i uopšte društvenoj situaciji u kojoj je delo koje orkestar izvodi sastavni deo ili najava društvenih događaja, jer umetnost uvek najavljuje sva previranja u našem životu.

Ovaj Serijal će povezati Operski studio sa mladim dramskim umetnicima, koji će izlagati svoje uloge na uz muziku koju će Pašćanovci izvoditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: