Premijera Lake konjice

Komad "Laka konjica", savremena drama slovenačkog pisca Draga Jančara, biće premijerno izvedena 5. maja na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2007.

01:25

Default images

"Laka konjica" govori o preokretu u sudbini jednog moćnog biznismena u vremenu u kome je najvažnije sticati  moć i ubirati profit, u vremenu koje zahteva posebnu vrstu ljudi -"laku konjicu" - koji mogu brzo da slažu, spretni su da zgrabe, laki na moralu, lukavi da dođu do cilja bez obzira na sredstva, ljude koji uvek hoće više (ili je bolje reći: kojima nikad nije dovoljno), a hoće i tuđe...

Premoreni tajkun kome se sve to smučilo, tražeći svoj dom iz detinjstva, zaluta u crkvu u kojoj se obnavlja freska. Biznismenu se, u neobičnim okolnostima, menja pogled na svet, životni stavovi, ideali, ali i sam život. Njegovo odustajanje od dotadašnjeg načina života dramatično utiče na sve ljude iz njegovog okruženja.

"Laka konjica" Draga Jančara odgovara na pitanja da li je moguće uteći lakoj konjici i da li je "Božije oko" samo ilustracija na fresci ili zaista "odozgo" motri na sve.

Scenografiju za ovaj komad potpisuje Geroslav Zarić, kostime Dragica Pavlović, a kompozitor je Zoran Erić.

Uloge u predstavi tumače: Mima Karadžić, Srđan Timarov, Zorana Bećić, Milan Čučilović, Ljubinka Klarić, Milica Zarić, Marko Živić, Petar Benčina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: