Najbolji Hamlet u Mrduši Donjoj

Za najuspešniju predstavu na 24. pozorišnom festivalu "Nušićevi dani"  proglašena je "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.04.2007.

00:13

Default images

Komad Ive Brešana, u režiji Želimira Oreškovića, dobio je 29. aprila Nušićevu nagrade za najbolju predstavu u celini, prema oceni stručnog žirija i na osnovu glasova publike.

Direktoru Drame Narodnog pozorišta Božidaru Đuroviću Nušićevu nagradu za najbolju predstavu u celini prema oceni stručnog žirija, koja se sastoji od Nušićeve statuete, uručila je zamenica ministra kulture Ljiljana Šop.

Nušićevu nagradu za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike, koja se sastoji od Plakete sa likom Branislava Nušića, uručila je selektorka festivala dr Dragana Čolić-Biljanovski.

Festivalska Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru, uručena je Gordani Đurđević-Dimić, dramskoj umetnici iz Novog Sada, članici Drame Srpskog narodnog pozorišta (SNP).

Đurđević-Dimić, koja je na sceni 20 godina, zahvaljujući na nagradi, rekla je da joj je nagrada veoma draga, da se ponosi njom i da je shvata kao obavezu za budućnost da se pozabavi Nušićevim delima.

Nagradu, koja se sastoji od statuete Branislava Nušića i novčanog iznosa, Gordani Đurđević-Dimić je uručio direktor festivala Dragoljub Martić.

SNP je na završetku festivala, odigralo predstavu "Ujkin san" Fjodora Dostojevskog u dramatizaciji i režiji Egona Savina, a u kojoj je dobitnica nagrade tumačila lik Marije Moskaljove.

Na 24. festivalu "Nušićevi dani", koji je trajao od 23. aprila, prikazano je sedam predstava.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i opštine Smederevo. Generalni sponzor je bila kompanija Ju-Es stil Srbija, a organizator smederevski Centar za kulturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: