Rena Mirecka posle 40 godina ponovo na BITEF-u

Istraživačka laboratorija o glumačkoj umetnosti "The Way - Study od Actor's Art", koju vodi istaknuta poljska glumica Rena Mirecka, biće predstavljena od 26. do 30. septembra, u okviru jubilarnog, 40. BITEF-a.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2006.

16:24

Default images

Rena Mirecka učestvovala je na prvom Beogradskom internacionalnom teatarskom festivalu (BITEF) 1967. godine, a posle pune četiri decenije ona će voditi radionicu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, saopštili su organizatori tog festivala.

Radionica Rene Mirecke obuhvata fizičke treninge i treninge za vokalnu i instrumentalnu interpretaciju, istraživanja na području različitih čitanja teksta, razne forme kreativnog izražavanja i prevazilaženja okvira percepcije, navodi se u saopštenju.

Rena Mirecka diplomirala je na Pozorišnoj školi u Krakovu, a specijalizovala je vežbe telesne plastike.

Na prvom BITEF-u učestvovala je u predstavi "Postojani princ", u režiji čuvenog Jeržija Grotovskog, koja je osvojila i prvi Gran pri na BITEF-u.

Mirecka je 25 godina radila kao glumica Teatra Laboratorijuma i igrala glavne ženske u svim predstavama koje je režirao Grotovski.

Od sedamdesetih godina prošlog veka Mirecka vodi nezavisni projekat "Glumačka energija", koji je u međuvremenu promenio naziv u "Put do centra".

Trenutno radi na projektu Laboratorija "The Way" u okviru Studija umetnosti glumca.

Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: