Gostovanje Četa Vokera

Njujorški džez-dens koreograf Čet Voker gostovaće naredne nedelje u Beogradu, gde će održati nekoliko umetničkih radionica za profesionalne igrače i studente igre, saopštila je ambasada SAD u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2006.

15:18

Default images

Voker u Beograd dolazi u saradnji sa časopisom za umetničku igru "Orkestra" i Pozorištem na Terazijama, a u okviru programa ambasade SAD "Culture Connect Envoy".

Voker će u Beogradu voditi radionice s profesionalnim igračima, studentima igre, kao i s osobama s posebnim potrebama i decom bez roditeljskog staranja, navodi se u saopštenju.

Čet Voker nastupa na Brodveju od svoje 16. godine.

Nastupao je u rimejku mjuzikla "On The Town", u mjuziklima "Lorelei", "The Ambassadors" i u četiri mjuzikla Boba Fosija: "The Pajama Game", "Pippin", "Dancin'" i "Sweet Charity".

Režirao je i osmislio koreografiju za brojne mjuzikle u SAD, Holandiji, Japanu, Meksiku, Norveškoj, Argentini, Izraelu, Španiji i u Londonu.

Osnivač je i umetnički direktor igračke trupe "Walkerdance", čije je repertoarsko opredeljenje muzičko pozorište.

Dobitnik je nagrade "Tony" za najbolji mjuzikl 1999. godine.

Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: