BDP otvara novu sezonu

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) otvoriće jubilarnu, 60. sezonu 22. septembra, izvođenjem predstave "Mala trilogija smrti" Elfride Jelinek, u režiji Nebojše Bradića, najavljeno je 21. septembra u tom teatru.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2006.

16:33

Default images

Bradić, koji je i upravnik BDP-a, najavio je za oktobar dve premijere: "Ljubav itd.", prema romanu Džulijana Barnsa, u režiji Milene Pavlović i "Bluz za Mesiju" Artura Milera, u režiji Jagoša Markovića.

Prema Bradićevim rečima, BDP će, u skladu sa svojom tradicijom, i tokom jubilarne sezone nastojati da publici predstavlja savremene tekstove domaćih i inostranih autora, kao i "zvezde" scene - ne samo glumce, nego i reditelje, scenografe, dizajnere i druge umetnike.

Predstava "Ljubav itd.", čija je premijera najavljena za 10. oktobar, nastavak je komada "Troje", koji je prema prethodnom Barnsovom romanu takođe režirala Milena Pavlović.

"Troje" je na repertoaru BDP-a od 2003. godine.

Prema rečima rediteljke, predstava "Ljubav itd." istražuje koliko je sećanje nepouzdano i prevrtljivo i koliko zavisi od lične istine, posmatrajući taj problem iz uglova četiri glavna junaka.

Uloge tumače: Ljubinka Klarić, Nikola Đuričko, Milan Čučilović i Danijela Štajnfeld.

Predstava "Bluz za Mesiju", u adaptaciji i režiji Jagoša Markovića, premijerno će biti izvedena 30. oktobra.

To je satirična kritika delovanja medija koji ozvaničenim lažima potpomažu opstanak korumpiranih vladara.

U jednu južnoameričku republiku, po narudžbini tamošnjeg diktatora, dolazi televizijska ekipa iz SAD da snimi razapinjanje na krst lokalnog teroriste, koga narod smatra mesijom.

Događaj dobija veliku medijsku pažnju, a lokalni meštani takmiče se u čijem će selu mesija biti razapet, u nadi da će tako privući turiste.

Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović, Ljubinka Klarić, Aleksandar Srećković, Marko Živić, Milica Zarić, Paulina Manov, Stefan Kapičić, Dragiša Milojković i Miki Damjanović.

Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: