Izlazi strip u čast Olivije Njutn-Džon

Strip koji slavi život Olivije Njutn-Džon, najpoznatije po glavnoj ulozi u mjuziklu "Briljantin" iz 1978., trebao bi da bude objavljen 21. septembra, pet dana pre rođendana glumice i pevačice koja je nedavno preminula.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 16.09.2022.

09:30

Izlazi strip u čast Olivije Njutn-Džon
Foto: EPA/DANIEL POCKETT

Njutn-Džon, inače britansko-australijskog porekla, preminula je 8. avgusta. Ove bi godine slavila 74. rođendan. Iza stripa njoj u čast, koji sadrži 36 stranica, stoji studio TidalWave Comics.

Njutn-Džon rođena je u Kembridžu u Engleskoj 1948. Osvojila je četiri Gremija i brojne druge nagrade, među kojima i American Music Awards. Najpoznatija je svakako po ulozi u Briljantinu, filmskoj adaptaciji istoimenog mjuzikla, u kojem joj je partner bio Džon Travolta.

Kada je objavljen, Briljantin je bio veliki hit i film s najvećom zaradom među tadašnjim naslovima. Njuton-Džon i Travolta 2018. su zajedno proslavili 40. godišnjicu filma.

Iste godine Njutn-Džon objavila je da joj je treći put dijagnostikovan rak. Ubrzo je postala zagovornica medicinskog kanabisa.

Izdavač stripa o Oliviji Njutn-Džon, Daren Dejvis, rekao je da mu je bila čast da radi s glumicom na tom stripu pre njene smrti i tako ima priliku da dobije uvid u "njeno gledište i ekskluzivne informacije koje su korišćene u ovom izdanju".

Strip uključuje i informacije o raku dojke, a deo prihoda od prodaje biće doniran udruženju ONJ, dobrotvornoj organizaciji koju je Njutn-Džon osnovala 2020. s ciljem finansiranja istraživanja koja se bave lečenjem raka biljnim pripravcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: