Kventin Tarantino objavljuje drugu knjigu – inspiracija sedamdesete

Dok filmofili željno iščekuju deseti i navodno poslednji film Kventina Tarantina, slavni reditelj je napisao svoju drugu knjigu, koju će izdavačka kuća HarperCollins objaviti 25. oktobra.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Profimedia,  Jonas Walzberg/dpa
Foto: Profimedia, Jonas Walzberg/dpa

Knjiga se zove "Cinema Speculation" i ona sadrži filmske kritike i eseje o sedmoj umetnosti u vezi sa sedemdesetim godinama prošlog veka.

"Pored toga što je među najslavnijim savremenim filmskim stvaraocima, Kventin Tarantino je verovatno jedan od najinformisanijih ljubitelja filma. Godinama je u intervjuima govorio o svom eventualnom okretanju pisanju knjiga o filmovima. Sada, sa "Cinema Speculation", to je konačno učinio, a rezultati su sve čemu su njegovi strastveni fanovi — i svi ljubitelji filma — mogli da se nadaju. Organizovana oko ključnih američkih filmova iz 1970-ih, koje je sve prvi put video kao mladi filmofil u to vreme, ova knjiga je podjednako intelektualno rigorozna i pronicljiva koliko i smešna i zabavna. Istovremeno filmska kritika, teorija filma, istorija sedme umetnosti i memoari, knjiga "Cinema Speculation" napisana je jedinstvenim stilom koji će prepoznati svi fanovi "Uličnih pasa" i "Petparačkih priča" i sa specifičnim pogledom na filmove, koje može da ima samo jedan od najvećih praktičara ove umetničke forme ikada", stoji u saopštenju izdavača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu