Bestseler Njujork tajmsa: "Paks: Povratak kući" – impresivna priča o krhkosti i snazi ljudskog srca

Nastavak čuvenog romana "Paks" nagrađivane autorke Sare Penipaker je emotivna piča o isceljujućoj moći ljubavi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Paks: Povratak kući će vas povesti u neverovatnu avanturu otkrivanja suštinskih životnih lepota i vrednosti za koje se vredi boriti. U izvanrednoj priči o preživljavanju životinja i ljudi, ispričanoj iz perspektiva dečaka i lisca, pronaći ćete snažne poruke o magiji prijateljstva.

Piter i Paks su razdvojeni već godinu dana, i otada su im se životi prilično promenili. Paks sada ima svoju porodicu u divljini, a nekada je bio prijatelj dečaka koji ga je spasao kao mladunče i često misli na njega. Mnogo je opasnosti u divljini. Ljudi mogu biti opasni. Ali ne svi. Paks je naučio da se nekima može verovati.

Piter, slomljen gubicima koje je doživeo, priključuje se mladim volonterima koji saniraju posledice rata. U strahu od ponovnog gubitka, povlači se od svake topline i emocije. Odbija da se zbližava sa ljudima, bez obzira na njihovu dobrotu.

Ali kada se Paksovo mladunče razboli, lisac će potražiti jedinog čoveka kojem veruje. Dečak će sigurno znati šta da radi. Jedno od njegovih najjačih uverenja je nepokolebljiva vera u dobrog Pitera koji mu je pomogao. Da li će ponovni susret isceliti rane dvojice prijatelja? Da li će ljubav srušiti barijere koje je Piter izgradio oko sebe?

Ova knjiga govori o gubicima, tuzi i posledicama rata – društvenim, emocionalnim i ekološkim, koje su uticale ne samo na ljude raseljene zbog sukoba i nedostatka čiste vode već i na divlje životinje. Paks i njegovi mladunci gledaju preko pejzaža omeđenog rekama, dok tamni oblaci zasenjuju plamteće sunce, najavljujući kišu ali i emotivnu oluju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu