Nakon seksualne orijentacije, Supermen menja i kultni moto

Supermenov kultni moto: "Istina, pravda i američki način" prvi put će biti zvanično promenjen u - "Istina, pravda i bolje sutra", najavio je u subotu Džim Li, izdavač i kreativni direktor DC komiksa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Kako bismo bolje predstavili priče i odali počast Supermenovom neverovatnom nasleđu od preko 80 godina izgradnje boljeg sveta, Supermenov moto se razvija", rekao je Li.

"Supermen je dugo bio simbol nade koja inspiriše ljude, i upravo taj optimizam i nada ga pokreću zajedno sa novom izjavom o misiji."

Novi Supermen – biseksualac: Džon Kent "pao" na novinara

Ovo nije prvi put da noviji stripovi uređuju deo "na američki način" .

U prvom izdanju "Superman: Son of Kal-El", u kome sin Luis Lejn i Klarka Kenta, Džon, kao novi Supermen, navodi da se zalaže za iiIstinu, pravdu i bolji svet".

Najnovija izjava izdavača uspostavlja značajniju promenu klasične kritalice povezane sa Supermenom Klarka Kenta.

Iako fanovi možda povezuju izraz "američki način" sa stripovima, on zapravo datira od Supermenovog prelaska na radio četrdesetih i televiziju pedesetih.

Kao što je Erik Lundegard napisao u "Njujork tajmsu", kada je radijska emisija debitovala tokom Drugog svetskog rata: "Svi smo se borili za američki način. Zašto ne bi i Supermen?"

Ali decenijama nakon toga, režiseri filmova su se poigravali sa upotrebom fraze.

U filmu "Superman Returns", urednik "Dejli planeta" Peri Vajt, nakon Supermenovog dugog odsustva, upitao je: "Da li se on i dalje zalaže za istinu, pravdu i sve te stvari?"

U skorije vreme, film "Man of Steel", iz 2013. godine, prikazao je Supermena u napetom odnosu sa američkom vladom, koji se oprezno približava pojmu vanzemaljskog posetioca sa izuzetnim ovlašćenjima, pitajući kako se neko može biti siguran da neće delovati protiv interesa zemlje.

"Odrastao sam u Kanzasu, generale", kaže Supermen, koga glumi Henri Kavil. "Ja sam Amerikanac do srži."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu