Nedostaje vam sajam knjiga? Nabrojali smo sve aktuelne alternative

Mnoge manifestacije se otkazuju zbog pandemije koronavirusa, a jedno od najvećih dešavanja je tradicionalni Sajam knjiga koji se svake godine održava u Beogradu. Ipak, postoji nekoliko načina da knjigoljupci dođu do štiva koje merkaju već duže vreme.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/olegkrugllyak
Foto: depositphotos/olegkrugllyak

Tako će Sajam pisane reči pod nazivom "Knjiga na trgu" biti održan za vikend, 24. i 25. oktobra, na Trgu republike u Beogradu, kao još jedna zamena za Beogradski sajam knjiga. Izlagaće 25 izdavača, na prostoru većem od 300 metara kvadratnih.

U slučaju da više volite digitalne knjige, onda će vas obradovati da i tu ima zanimljivih stvari.

Operater Telenor i servis Bookmate zajedno organizuju Dane digitalne knjige, koji traju od danas, 23. okrtobra, pa do 6. novembra. Na Telenorovom sajtu objavljivaće se zanimljivi sadržaji.

Posebno je zanimljiv ovaj fenomen digitalnog čitanja, a naročito u vreme pandemije - naime, servis Bookmate je dobio čak 41% više korisnika, a najčitaniji su ljubavni romani i trileri.

Takođe, i dobro poznati Vulkanov sajam knjiga traje još sutra - tu imate priliku da, kako u knjižarama, tako i na sajtu Vulkan izdavaštva pronađete nešto za sebe po sniženim cenama.

U toku je i "Čumić Book mini Fair" koji traje do 25. oktobra, ispred knjižare Makart u Čumićevom sokačetu, gde možete da pronađete knjige raznih izdavača.

Danas počinje i sajam knjiga "Kreativnog centra", a traje do 2. novembra u knjižarama ovog izdavača u Beogradu, kao i na njihovom sajtu. Sajamski popusti se podrazumevaju.

Kao što vidite, mada je zvanični Sajam knjiga otkazan, moguće je, ipak, da dođete do naslova koje ste želeli, ili da otkrijete neke nove. Uživajte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu