Poslastica za "Hari Poter" fanove: Ovo je inspiracija za Snejpovo ime FOTO

Autorka serijala o Hariju Poteru, Dž. K. Rouling, objasnila je odakle joj inspiracija za ime jednog od najvažnijih likova - Severusa Snejpa.

Kultura

Izvor: B92, Digital Spy

Nedelja, 31.05.2020.

11:00

Default images

Kako je Roulingova napisala u svojoj nedavnoj objavi na Tviteru, nije ni znala zašto mu je dala ime baš "Severus", sve dok nije šetala Londonom. Ovo "prosvetljenje" desilo joj se mnogo nakon što su knjige već bile objavljene.

"Svakodnevno sam prolazila pored ovog znaka na putu za posao dok sam živela u Klafamu. Mnogo kasnije - nakon objavljivanja - šetala sam tuda i iznenada shvatila da je ovo razlog zbog kog mi je sinulo "Severus" dok sam razmišljala o Snejpovom imenu", napisala je ona.

Objavu je propratila fotografijom saobraćajnog znaka na kojoj piše "Severus Road", što objašnjava odakle ime profesoru Snejpu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: