"Hej, Batadeko": Makartni otkrio kako je napisao knjigu za decu

Pred čitaoce širom naše zemlje nedavno je stigla nova dečja knjiga "Hej, Batadeko", a osim uzbudljive priče, čudesnih junaka i ilustracija, zanimljivo je da ju je napisao slavni Pol Makartni, koji je u intervjuu za BBC otkrio kako je došao na tu ideju.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

13:37

Foto: Getty/Tim P. Whitby / Stringer

Nekadašnji član čuvenog sastava Bitlsi danas je deka osmoro unuka - šestorice dečaka i dve devojčice, sa kojima provodi mnogo vremena u stvaranju muzike, plesanju i gledanju fudbala, a upravo je taj divan odnos s njima, kako je kazao, bio inspiracija za knjigu "Hej, Batadeko".

"Sve je krenulo od nadimka koji su mi dali unuci. Mnogo mi se svidelo što me zovu Batadeka, pa sam tako počeo da maštam i da izmišljam priče o junaku koji se baš tako zove, a koga sam zamislio kao simpatičnog i pomalo ekscentričnog dekicu hipika, sa sedom bradom i repićem, šeširom i leptir-mašnom, koji svuda nosi i svoj kompas, kako bi sa unucima mogao da leti na krilima mašte", kazao je čuveni muzičar.

Kako je dalje otkrio, Batadeka ne liči na njega, jer on nije magičan, ali ipak mu je poklonio jednu svoju crtu - obojica zabavljaju unuke sviranjem gitare.

Mada živimo u doba video-igara, kompjutera i interneta, Makartni veruje da još ima mesta i za staro dobro čitanje i pričanje priča deci, makar pred spavanje.

Tako on uspavljuje svoje unuke, a magični i vrtoglavi doživljaji koje je oživeo u ovoj knjizi neće oduševiti samo najmlađe čitaoce već i celu porodicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: