"Ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina"

Nele Karajlić preporučio je knjige koje će, prema njegovom mišljenju, dobro doći ljubiteljima pisane reči tokom izolacije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2020.

13:21

Foto: B92

"Dragi moji ljubitelji dobre knjige, ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina. Ja sam, dok moramo da budemo disciplinovani i dok sedimo kod kuće, rešio da iskoristim to vreme i da pročitam sve ono što nisam pročitao u prethodnih 30 godina”, poručuju pisac, muzičar i glumac Nele Karajlić.

Kao prvu knjigu preporučuje delo Vuleta Žurića “Pomor i strah”, koja govori upravo o vremenima poput ovih - kuga u Irigu pre 200-300 godina, a koja je, kako kaže, vrlo zanimljiva i "nemojte se mnogo prepasti, ima i ljubavne tematike da to malo razvodni."

“Druga je knjiga jednog Kineza. Vidimo na koji način je ovaj narod veličanstveno ušao ukoštac sa ovim neviđenim virusom koji je napao celu planetu. Knjiga Mo Jena ''Umoran od života i smrti'' pokazuje ne samo taj religiozno-filozofski kontinuitet kineskog naroda već 4500 godina već i jednu visprenu duhovitost autora i garantujem da je kojim slučajem rođen u Sarajevu šezdesetih godina prošlog veka, ne da bi bio član ''Top liste nadrealista'', nego bi bio njen vođa”, kaže pisac trilogije “Solunska 28”.

Treća knjiga bez koje, kako kaže, nema nijedne liste koju on pravi jeste Kecmanovićev “Osama” - knjiga koju svako mora da pročita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: