Veliko interesovanje za "Noć knjige": Redovi, redovi i redovi

Ljudi su se strpljivo, jedan iza drugog stajali u redu. Tolika gužva, toliko ljudi, a svi zamišljeni i koncentrisani. Svi oni pažljivo traže određene naslove.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Red se prostirao i izvan Lagunine knjižare u SKS, u kojoj se održava tradiconalna 21. po redu "Noć knjige". Slično je bilo i na ostalim lokacijama. I oni najmlaži sa svojim roditeljima birali su omiljene naslove.

Noć knjige je postala najposećenija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma knjiga, koju za samo sedam sati poseti više od 50.000 ljubitelja dobre knjige.

Jedan od najpoznatijih savremenih izraelskih književnika Etgar Keret potpisivao je svoje knjige poštovaocima u Laguninoj knjižari "Borislav Pekić" u okviru manifestacije "Noć knjige".

Njegove knjige su bestseleri u mnogim zemljama, a po njegovim pričama je do sada snimljeno pedesetak filmova. Etgar Keret je jedini izraelski autor čije su knjige objavljene u Palestini.

Poznat je i kao filmski i televizijski scenarista. Film "Meduze", koji je režirao zajedno sa svojom suprugom Širom Gefen, osvojio je 2007. Zlatnu kameru na festivalu u Kanu. Knjige Etgara Kereta prevedene su sa hebrejskog ili engleskog na više od trideset jezika, a Laguna je objavila dve Keretove zbirke priča.

"Iznenada neko pokuca na vrata" je zbirka njegovih najboljih i najzrelijih priča u kojima živi i mrtvi, neobično tiha deca i životinje koje govore, snoviđenja i stvarnost stoje jedni uz druge.

"Sedam dobrih godina" poznatog pisca Laguna je objavila danas pred otvaranje manifestacije "Noć knjige". Mračna stvarnost rađa opsesivne, loše misli, a autor ih se rešava tako što na prefinjen način i kroz prizmu apsurda razmatra širok dijapazon tema - od vojne službe svog trogodišnjeg sina do terorističkih "Ljutih ptica".

Čitajte sutra šta je intervjuu za B92 otkrio Etgar Keret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu