Sve što treba da znate o najvećoj kulturnoj manifestaciji u Srbiji

Pod sloganom „Pismo = glava“ Međunarodni beogradski sajam knjiga počinje 20. I trajaće do 27. oktobra. U halama Beogradskog sajma, predstaviće se pet stotina direktnih izlagača, od kojih njih šesdeset dolazi iz inostranstva, a zemlja počasni gost sajma je Egipat.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

13:20

Sve što treba da znate o najvećoj kulturnoj manifestaciji u Srbiji
Foto: depositphotos/ _fla

Ovogodišnji sajam knjiga je posvećen jubilejima Miloša Crnjanskog, Danila Kiša i Milorada Pavića, a otvoriće ga srpski pisac Milovan Vitezović .

Tokom osam dana posetioci će moći da sagledaju aktuelnu domaću izdavačku produkciju i da po najpovoljnijim cenama obogate svoje zbirke najnovijim naslovima. Duško Kovačević, novoizabrani predsednik Odbora Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, prisetio se prvog dolaska na Sajam knjiga, kada je u Beograd došao kao učenik osnovne škole u Šapcu.

- Nadam se da će i ove godine autobusi iz čitave Srbije dovesti na Sajam knjiga decu, koja su sve više vezana uređaje koji ih dekoncentrišu, a ne bih hteo da kažem težu reč - raspamećuju. Sajam knjiga je jedna od retkih odbrana ne samo knjige, već i radosti čitanja - naveo je Dušan Kovačević.

Tradicionalni „Školski dan” ove godine biće organizovan u četvrtak 24. oktobra, uz poseban program u sali „Dobrica Erić”. Tokom sajamskih dana biće organizovane desetine tribina posvećenih temama koje su u neposrednoj vezi sa izazovima aktuelnog trenutka domaće izdavačke produkcije.

Pojedinačna ulaznica koštaće 250 dinara, a tokom Školskog dana kao i svih ostalih dana trajanja Sajma knjiga, cena kolektivne ulaznice je 150 dinara. Cena parkinga je 150 dinara po započetom satu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: