Možda ćemo dobiti zadovoljavajući kraj? Stižu dve nove Martinove knjige

Serija "Igra prestola" završena je pre desetak dana, a strasti povodom poslednje epizode se ne stišavaju. Mnogi ljubitelji epske fantastike i dela pisca Džordža R.R. Martina "Pesme leda i vatre", po kojima je serija i nastala, uzdaju se da će im poslednja knjiga ovog serijala dati zadovoljavajući kraj.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff

Pročitajte još:

Razočaranje i gorak ukus: Ona je odavno otkrila kraj serije "Igre prestola"?

Sada kada je serija konačno završena posle svih ovih godina, fokus je opet na piscu i poslednjoj knjizi koju najavljuje već gotovo pet godina.

Na poslednju knjigu ovog serijala čeka se već osam godina, budući da je prethodna izašla 2011. godine "Ples sa zmajevima". Po poslednjim najavama, nova knjiga će izaći do sredine 2020. godine.

Naime, knjiga "Vetrovi zime", prema pisanju stranih medija, godinama su predmet spekulacija za objavljivanje. Najnovije glasine sugerišu da bi roman mogao da bude podeljen u dva dela i da će se drugi deo zvati "San o proleću". Međutim, trenutno ne postoji zvanična potvrda o tome da li će poslednja knjiga biti podeljena, ali fanovi na internetu govore o takvoj mogućnosti.

Martin nije skrivao činjenicu da se roman pokazaokao izazovan, s obzirom na obim bogatog sveta koji je stvorio.

"Neću reći kada će izaći nova knjiga. Izlazio sam ranijih godina u javnost s datumima, pa se dešavalo da pogrešim. Ali završiću je", rekao je Martin.

On je naime, prethodni put najavio da će 2015. godine izaći poslednja knjiga, a kako se to nije desilo, to je otvorilo prostor popularnosti serije "Igra prestola".

Foto: Getty/Charles McQuillan / Stringer
Foto: Getty/Charles McQuillan / Stringer

Pisac je nedavno od jedne avio-kompanije sa Novog Zelanda dobio ponudu za besplatnu avionsku kartu kako bi otišao tamo i na miru mogao da završi poslednju knjigu.

Martin se pristojno zahvalio na ponudi i dodao da Novi Zeland obožava, ali da je zaradio dovoljno novca da može sebi da priušti kartu, te ih pozvao da tako nešto ponude drugim piscima i na taj način ih podrže.

"Što se tiče završavanja moje knjige... Bojim se da bi me Novi Zeland previše zaokupio. Najbolje da me ostavite ovde u Vesterosu kako bih mogao da ih završim. Ali kažem ovo - ako ne budem imao knjigu 'Vetrovi zime' u rukama kada sletim sledeće godine na Novi Zeland, imate moje pismeno odobrenje da me zatvorite u malu prostoriju sve dok je ne završim", šaljivo je odgovorio Martin.

On je podsetio da će Novi Zeland ponovo posetiti 29. jula 2020. godine kako bi prisustvovao Svetskoj konvenciji naučne fantastike.

strana 1 od 6 idi na stranu