Samizdat B92: Aleksandar Mekol Smit "Posebna vrsta ljubavi"

I u devetnaestoj knjizi serijala "Prva damska detektivska agencija" Posebna vrsta ljubavi Mekol Smit ponovo daje priliku čitaocima da uživaju nežno zavirujući u ljudsko srce.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 06.03.2019.

12:28

Samizdat B92: Aleksandar Mekol Smit

Prijateljica će ubediti Mmu Ramocve da se kandiduje na izborima za gradsko veće. "Moramo imati više žena u politici umesto svih onih muškaraca”, smatra Mma Potokvane. Da bi bila izabrana, Mma Ramocve mora imati političku platformu i nekakav program. Njen slogan glasi: "Ne obećavam ništa – ali radiću najbolje što mogu."

Moraće da čuje šta misle glasači. Takođe će morati da čuje mišljenje Mme Makuci. Namera joj je da spreči izgradnju sumnjivog hotela, planiranu u neposrednoj blizini groblja – za šta mnogi smatraju da je znak nepoštovanja prema pokojnicima. Mma Ramocve vodiće svoju kampanju kako najbolje zna i ume, ali iza ugla, kao i uvek, vreba neuništiva Vajolet Sefoto…

"Kao i obično, Mekol Smitova mešavina blagog humora i pronicljivog uvida u ljudsku prirodu je neodoljiva."

Publishers Weekly

"Čitaoci kojima je ovaj popularni serijal dobro poznat svakako znaju da će se izborna trka voditi Mekol Smitovim osobenim tempom. Tu je, međutim, sva ona tiha težina koju i očekuju, pre no što situacija dođe do krajnje odgovarajućeg završetka."

Kirkus Reviews

Biografija

Aleksandar Mekol Smit rođen je u Rodeziji (današnji Zimbabve), a školovao se u Škotskoj. Važi za jednog od najuglednijih stručnjaka u oblasti medicinskog prava, koje je jedno vreme i predavao na Univerzitetu u Bocvani. Autor je preko 50 knjiga različitih žanrova: od filozofije, medicinske etike i prava, do knjiga za decu. Svetsku slavu stekao je 1998. godine knjigom Prva damska detektivska agenciја, duhovitom i nepretencioznom pričom o gospođi Ramocve, prvoj ženi detektivu u Bocvani. Ubrzo je ova knjiga dobila dve Bukerove specijalne preporuke i našla se na prestižnim listama "Knjiga godine" i "Knjiga milenijuma" koju redovno objavljuje Literarni dodatak Tajmsa . Usledio je podjednako uspešan serijal, za koji je autor dobio tri godišnja britanska priznanja „Autor godine“. Sve knjige iz ovog serijala, kao i iz serijala Izabel Dalhusi, na srpskom jeziku objavio je Samizdat B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: