Nikola Đuričko igrao "Fudbal u štiklama" i govorio o knjizi VIDEO

Kada je Nikola Đuričko poslednji put bio gost Prve televizije, bio je glumac, režiser, nekadašnji televizijski voditelj i stendap komičar i tvorac jedne društvene igre. Dva meseca kasnije, dolazi i kao pisac. Koliko sati traje njegov dan, postoji li tajni recept da radimo više stvari istovremeno, odgovara dok igra fudbal u emisiji.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

13:30

Nikola Đuričko igrao
Foto: Prva TV/Screenshot

"Ovo je taj moj "bord gejm" u izdanju Vulkana. Ja sam doneo jednu jednostavniju verziju a mi smo ovo izdali pred svetsko prvenstvo u fudbalu, gde je i Srbija učestvovala. Onda dobiješ zastavice svih zemalja, koje su učesnice", rekao je Đuričko.

On je sa voditeljkom odigrao društvenu igru fudbal, koju je on sam izmislio. Prema njegovim rečima, društvena igra "Ne ljuti se čoveče" se nigde ne zove tako osim kod nas. U svetu se zove "Luedo" ili "Ludo".

"Ja sam hteo da napravim neku igru koja je tako jednostavna u suštini, koju mogu da igraju baka i deka protiv svojih unuka. Možeš da je igraš i sam sa sobom, mada je ovo društvena igra, a može da bude i krajnje nedruštvena", objasnio je glumac.

Postoji i snimak na "Jutjubu", kako Đuričko igra svoju igru sa njegovim klincima, kako objašnjava pravila pa sam protiv sebe. Nikola je napisao i knjigu za decu – "Dogodovštine jednoga Džonija".

"Urednica iz Vulkana koja je pokrenula ovu igru, me je pitala da li si nešto pisao? Mora da si nešto pisao, svi nešto piskaraju. Ja sam deci mojoj pisao neka pisma kada sam radio u inostranstvu. Poslao bih im neko pismo kao priču pa sam to zabeležio. Ona me je ohrabrila da napišem još. Ja sam te dve - tri priče pisao dve do tri godine, a ostalih trideset za šest meseci", objasnio je Nikola Đuričko.

Pogledajte u prilogu šta je još poznati glumac rekao o sebi i o knjizi, kao i delove priča iz knjige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: