Deca Volge: Roman o došljacima i ljubavi

U romanu Deca Volge autorka priča priču o nemačkom Povolžju – živopisnom, autentičnom, stvarnom svetu koji su stvorili došljaci u tuđoj zemlji, svetu koji je danas izgubljen u prošlosti.

Kultura

Izvor: Zoran Jankoviæ

Utorak, 25.12.2018.

11:15

Deca Volge: Roman o došljacima i ljubavi
Foto: Samizdat

Ovo je takođe priča o tome kako velika ljubav rađa strahove u našem srcu i u isto vreme nam pomaže da ih prevaziđemo.

Drugi roman autorke višestruko nagrađivanog i kod nas voljenog romana „Zulejha otvara oči“ pokazuje da neki darovi nisu slučajni, a da je i na priznatom i dobrano izbrušenom talentu i dalje moguće raditi.

Deca Volge (prevela Nada Petković, objavio Samizdat B92) naprosto kipti od velikih tema – kako onih opštih (rađanje, ljubav, smrt, bliskost kao ne baš uvek zdravorazumska nužnost), tako i onih širih i pipavijih, poput identitetskih valera i s njima povezanih neskladnosti.

Deca Volge su zbilja roman koji jednako pleni sadržajem koliko i prefinjenim i krajnje svrsishodnim stilom sada već potpuno oblikovane pripovedačice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: